Smart for two Electric Drive nog tot eind 2016 oude model

De goedkoopste échte auto met vier procent bijtelling van Nederland moet het nog even doen met de oude gedaante.

Als we de Renault Twizy even buiten beschouwing laten, is de Smart For Two Electric Drive met een vanafprijs van 19.350 euro de goedkoopste volledig elektrische auto die je hier kunt kopen en daarmee ook de goedkoopste auto waarover je slechts vier procent hoeft bij te tellen.

Eind vorig jaar introduceerde Smart de nieuwe For Two en For Four op de Nederlandse markt, maar het lijkt erop dat de elektrische versie vooralsnog alleen leverbaar is als het oude model. Uit de mond van de general manager van Smart USA Mark Webster tekende Green Car Reports op dat de nieuwe For Two Electric Drive waarschijnlijk nog tot eind 2016 op zich laat wachten.

Overigens zijn het niet alleen de stekkerrijders die nog even geduld moeten hebben, ook op een open Smart van de nieuwe generatie moet je nog even wachten. Om de pijn te verzachten komt Smart met een limited edition van de For Two Cabrio: de flashlight. Hoewel deze in andere landen ook verkrijgbaar is met elektromotor, wordt in Nederland de Flashlight alleen met 52 kW-benzinemotor geleverd, goed voor 20 procent bijtelling.

Share